Ihmiset, joille bdsm ei ole tuttu, tuomitsevat sen monesti fyysiseksi satuttamiseksi tai jopa väkivallaksi. Minusta siinä on kyse useammin kyse kivun pelosta kuin kivusta - ja siitä tulevasta nautinnosta. Pelko on hyvä nautinnon tuottaja, kummallekin. Pelkoa voi tuottaa muutenkin kuin uhkailemalla väkivaltaisesti, sitä saa aikaan mielikuvilla, aisteja rajoittamalla. Kun silmät on sidottu,  niin äänet ovat tärkeässä asemassa. Tuottamalla sopivia ääniä tai tuntemuksia saa pelon aikaan. Kun ihminen on ei niin vapaana suojaamaan itseään, esim kädet sidottuina, niin pelko kasvaa rajusti. Tätä käytin hyväkseni leikkiessäni nippusiteillä.

Luottamus puolin ja toisin on tärkeää. subin luottaessa alistajaan, hän päästää tilanteen pitemmälle kuin ilman luottamusta. Pelko kasvaa koko ajan vaikka järki sanoo, ettei tässä ole mitään hätää.

On tietysti tilanteita missä bdsm menee väkivallan puolelle. Ne tilanteet puidaan loppuun käräjillä, sinne ei minulla ja mirrillä ole mikään aikomus mennä setvimään välejämme. Ja mitä tulee rakkauteen välillämme .. no siitä ei koskaan puhuta. Me olemme aina olleet alistaja ja alistettu toisillemme Hymy

Omistaja