Jees, suomi voitti, kannatti herätä, pukea korsetti ja nauttia pelistä. Hymy

Hamekausi touko-syyskuu…ulkonakin.  Se on paha paikka. En todellakaan tiedä kuinka siitä nöyränä selviäisi. Entäs kävelyt luonnossa, eväsretket, makkaranpaistot, vesisateet, tuulet ja muut hameessa sopimattomat tapahtumat… Ehkä neuvotellen tai vääntöä.

Korsetti lienee sama kuin ennen kureliivi. Pukeutumisesta löytyi vanhaa tietoa tai tarua, nuorille neidolle:

lainaus alkaa” Etenkin nuorta tyttöä on suojeltava kaikilta kuosin ylellisyyksiltä, jotka eivät suinkaan ole viattomia terveydelliseltä kannalta katsoen. Semmoisia ovat esim. nuo ruumista rumentavat ja sisäelimiä puristavat kureliivit ja jalkoja rumentavat ja turmelevat suippokärkiset tai peräti raudoitetut saappaat ja vakaata käyntiä haittaavat korkeat korot, alaraajain verenkiertoa estävät sukkanauhat ja vyötäröä painavat monet hameet yms.

Puristavat vaatekappaleet ovat kiusallisia ja epäterveellisiä kaikille, mutta varsinkin kasvavalle tytölle. Kaikkein vaarallisin on kureliivi, se kun voi puristuksellaan turmella kaikkein tärkeimmät elimet sekä rinta- että vatsaontelossa. Samalla kun kureliivi puristaa keuhkoja ja työntää niitä ylöspäin, painaa se vatsaelimiä alaspäin ja toisiansa vastaan. Varsinkin maksa puristuu vatsalaukun sisään ja sen yli. Maksa taas voi painaa oikean munuaisen alaspäin. Myöskin paksusuoli työntyy eteenpäin, ja alaspainunut munuainen voi muuttua liikkuvaksi. Koko vatsansisällyksen puristuminen taas voi painaa kohdun ja virtsarakon aivan luonnottomaan asentoon.

Siis: jalkoja turmelevat ja rumentavat jalkineet, jotka pyrkivät saamaan lumireen näön ja jalkapihdin ominaisuudet; kureliivi, joka estää rintakehän vapaan aaltoilun ja synnyttää hengenahdistusta rivakammin liikuttaessa; ”lainaus loppuu.

Minkä tuosta voi nykyään korsetin käyttöön liittää... Tuo hengenahdistus on silloin tällöin esiintyvä vaiva itselläni. Ei hyvä asia, tiedän. Nyt sain  käyttööni korsetin alustuubin ja sitä parina päivänä jo pitänyt. Tuubi pujotetaan alakautta päälle ja sitten korsetti tuubin päälle. Se on tiukka putkimainen, korsetin korkuinen ja suojaa korsettia ihon aineilta. Tuubi kestää normaalit vesipesut, kun korsetille ei sitä sallita.  Kuvittelisin kivaksi kun saan keikistellä Omistajalleni vain korsetti yläosan peittona.

Ruotsi hävisi, t

oinen jees, ups.

mirri