Aamusta lähdettiin kävelemään kaupoille. Ihan asiaa oli itselläkin ja mirrille ajattelin ostaa  muutaman hameen. Ensimmäiseksi kohteeksi otin H&M:n, nuorisopaikoissa on aina lyhkäisiä hameita ja muutenkin kivoja vaatteeita. mirrillä oli päällään farkkuhame ja violetti paita, korkkareilla. Niiden päällä puolipitkä kevättakki, kylmä ja tuulinen aamu kun oli. H&M:ssä katseltiin ja kierreltiin hetki, ennen kuin bongasin ekan kivan hameen .. lyhyt farkkuhame missä edessä napit, niistä oikein hame aukesi. No ei kun mirri sovittamaan ja minä katselin lisää kivoja hameita. Lyhyt beigen värinen ja ihan kevyt - ohut - rypytetty musta, se oli täysi unelma kaikessa lyhyydessään. Se oli juuri sellainen mistä on kiva availla nappeja vaikka kahvilan pöydsässä istuessa ja katsella sitten mirrin pikaista poistumista hame korkealle auki.

No beige oli vähän tiukka ja hain siitä isomman, joka sopi. Musta kirvoitti tiukan ein, mitä en taas kuunnellut alkuunkaan. Oli aika lähteä etsimään siihen mustaan sopivaa yläosaa. Minä otin hameet ja jätin sopimattomat neidille sovituskoppien sisäänkäynnille. mirri seurasi vaiti perässä. Naisten puolelta etsin käsiini myyjän ja kyselin häneltä sopivaa yläosaa, bolero oli mielessäni tai jotain sinnepäin. No samasta kankaasta ei ollut mitään mutta vähän aikaa etsiskeltiin muuta siihen sopivaa. Juttelimme eri vaihtoehdoista, kunnes hän kysyi, että kenelle se tulee. Siihenhän minä sanoin mirriä osoittaen, että hänelle. mirri kun oli lähinnä hiljaa paniikin poikasen kourissa. Myyjä pikkuisen hämmentyi mutta etsintä jatkui parin paidan verran. Sitten vain nuorten puolelle ja sieltä uusi myyjä käsiin ja sama kuvio. Lopulta täytyi antaa periksi ja jättää se hame pois. Ostin siis mirrille lyhyen beigen hameen.

mirri murjotti kun mentiin kahville ja teelle. Ei tykännyt yhtään .. kummallista. Minä sen sijaan nautiskelin tilanteesta täysillä.

Retkikaupoista haettiin kummatkin sukkia ja paitoja ...  ihan ilman mitään sivujuonia. Sitten olikin aika etsiä muutamasta kaupasta mirrin pvc-hameeseen yläosaa. Vaan sitä ei löytynyt yrityksestä huolimatta. Niissä liikkeissä mirri oli vähän rauhallisemmin, toki en samalla tavalla esineellistänyt häntä, eli puhunut myyjän kanssa kuin hän ei olisi itse paikalla.

Kolme tuntia meni kaupoilla - kivan pituinen päiväkävely mirrille korkeissa koroissa Nauru

Päikkärit ja nytten kahvin kanssa mietin mitäs kivaa sitä sitten keksisi - vaikka lenkin jälkeen.

Omistaja